torsdag 26. mai 2011

Guacamole


Guacamole er et klassisk saus som man bør ha på reportoiret, på linje med majones og tsatsiki. Jeg kan i farta ikke komme på noe som er like godt og like sunt på en gang som det guacamole er. Og så passer det til så mye: et must til texmexmat, dip til lørdagssnacksen , til reker, pålegg osvosv.
Styrken kan du regulere utifra hvor mye og hva slags chili du har opp i, her har jeg brukt tørket, men vil du ha det sterke, er det bare å finhakke en rød chili. Og pass på at du får tak i gode, modne avocado, jeg synes ofte det beste er å kjøpe noen umodne og la de mykne på kjøkkenbenken i noen dager, har ihvertfall blitt skuffa maaange ganger når jeg har kjøpt de såkalte spiseklare, plastpakkede.

GUACAMOLE

2 modne avocado
1 klype tørkede chiliflak
1 tomat, hakket
en halv rødløk, finhakket
saften av en lime
et hvitløksfedd, presset
salt og pepper

Ta ut fruktkjøttet av avocadoene og mos det med en gaffel, det er bare godt om det er noen klumper igjen. Rør inn tomat, limesaft, hvitløk og chili, smak til med salt og pepper. La den trekke 15-30 minutter før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...